Afstandverschillen

Donderdag is loopdag dus weer van de middagpauze gebruik gemaakt om te gaan lopen. Deze keer zou een training van om en bij de 45 minuten worden.

Het duurde wel even eer ik echt kon vertrekken. De Garmin had namelijk weer veel last met het vinden van satellieten. Toen die uiteindelijk gevonden waren kon ik vertrekken richting Antwerpen-Zuid. Daar de ring overgestoken en via het fietspad en de jeugdherberg richting Nachtegalenpark om dan, nog steeds het fietspad volgend aan de kerk in Berchem de Singel over te steken.

Dan heb ik een kriskrasje door Berchem gedaan om de 45 minuten vol te krijgen. Hoe ik het gedaan heb weet ik niet maar op 10 meter van de deur had ik exact 45 minuten en tot mijn verbazing stonden er 7,56 kilometers op de teller, tenminste volgens Garmin.

MotionBased maakte er immers 7,75 km van. Nu weet ik dat MotionBased “gaten” opvult, gaten die ontstaan door het wegvallen van de satellietverbinding. Ik weet nu echter niet wie ik moet betrouwen : Garmin of MotionBased ? Ik weet wel dat de laatste vorig jaar mijn afstand van de 10 mijl in Antwerpen perfect gecorrigeerd heeft. Met al die tunnels waren er namelijk behoorlijke gaten ontstaan in het parcours.

Anderzijds komt de afstand van Garmin overeen met de afstand die ik kreeg bij het nameten via www.afstandmeten.nl.

Echt belangrijk is het natuurlijk niet, op die 200 meter komt het niet aan en of ik nu 5:55 of 5:57 per kilometer heb gelopen is maakt ook niet veel uit. Maar het blijft natuurlijk wel eigenaardig.

20090219 cijfers

 

20090219 motion

2 gedachtes over “Afstandverschillen

  1. Marc februari 19, 2009 / 9:39 pm

    Ik heb je bij ons aan het raam zien passeren met opgestroopte mouwen.

    Like

  2. Ruthje februari 19, 2009 / 10:05 pm

    ik werk thuis via Sporttracks en ook daar heb ik regelmatig verschillen in de afstand, maar meestal is dat wel vrij beperkt. Zolang het maar kleine verschillen zijn, doet het er inderdaad niet zo veel toe eigenlijk. Zolang je maar loopt hé 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.