Jaaroverzicht 2008

jaaroverzichtDe titel had ook “The Last Post” kunnen zijn maar dat is zo “definitief” dus het leek me geen goed idee. Dit wordt echter wel het laatste postje van 2008 want morgen zal er niet veel tijd zijn om iets te plaatsen.

Ze gooien deze tijd van het jaar met jaaroverzichten naar onze kop dus wat belet mij om mee te doen ? Hier komt het dus … een overzichtje van 2008, mijn eerste volledig jaar als loper en mijn debuutjaar als blogger.

Op loopgebied was het algemeen gezien een goed jaar. Aangezien het mijn eerste volledige jaar was en aangezien ik in 2007 pas heb leren lopen kan ik uiteraard met niets vergelijken. De afgelopen 12 maanden heb ik 1.556,29 km bijeen gelopen en daar heb ik zo’n 154 uur over gedaan. Ik heb deelgenomen aan 21 officiële joggings en daarvan heb ik er 18 uitgelopen. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de Roparun als loper.

Sportieve hoogtepunten waren :

 • – de Natuurloop in Lier op 16-02 : mijn eerste halve marathon ooit, bijna exact een jaar na mijn eerste stappen (letterlijk) als Start-to-runner.
 • – de Paasjogging in Olmen op 24-03 : 19 km door sneeuw, hagel en ijsregen en dat op Paasmaandag !
 • – de Zilvermeerloop in Mol op 08-11 : verbetering van mijn PR op de 10km
 • – de Roparun op 10, 11 en 12 mei : 61 km gelopen op twee dagen in tropische temperaturen en een heel zwaar parcours

Sportieve dieptepunten waren :

 • – Zwinstedenloop (halve marathon) in Sluis op 15-03 : zo goed als het een week later in Olmen zou gaan, zo slecht ging het in Sluis, zowel mentaal als fysiek een ramp
 • – de marathon van Eindhoven op 12-10 : duidelijk nog te vroeg, uitgestapt na 21km … hopelijk beter in 2009

Naast het lopen heb ik in 2008 ook het bloggen ontdekt. Geïnspireerd door ervaren bloggers (en lopers) zoals Ruth, Marc, Julie en zovele anderen besloot ik op 01-01-2008 om ook maar een blog te starten. Ondertussen heb ik meer dan 22.000 bezoekjes gehad en krijg ik van mijn collega’s “naar mijn voeten” wanneer ik eens een dag niets op mijn blog schrijf. Zolang het plezant blijft ga ik er zeker mee door.

En wat zijn de plannen voor 2009 ?

 • – proberen om wraak te nemen op de (Nederlandse) dieptepunten van 2008 en op die manier mijn eerste marathon te voltooien
 • – proberen om een succesvolle Roparun af te werken. Voor de editie 2009 ben ik immers “gepromoveerd” tot Overall Teamcaptain
 • – gewoon de dingen blijven doen die ik graag doe : een hoop stripverhalen kopen, af en toe iets aan mijn Coca-Cola-Collectie toevoegen, op reis gaan naar het Verenigd Koninkrijk (of meerdere keren nu de Pond zo goedkoop is), een hoop boeken lezen …

Verder wens ik iedereen een sportief en gezond 2009 !

3 gedachtes over “Jaaroverzicht 2008

 1. tom december 30, 2008 / 10:59 pm

  Een heel knap jaar gelopen, en ik ben er van overtuigd dat in 2009 de MARATHON zal lukken!!!!!

  Like

 2. Patrick december 31, 2008 / 11:43 am

  De beste (sport)wensen en een super 2009!!!!
  grt.
  Patrick

  Like

 3. Marc januari 1, 2009 / 3:07 pm

  Beste wensen voor een voorspoedig, gezond en sportief 2009

  Like

Reacties zijn gesloten.