Hasselt, Rieu en nieuwe training

Ik weet het … gisteren weer niet geblogd maar daar was een goede reden voor.

’s Middags al gestopt met werken, snel naar huis, een douche nemen en dan samen met mijn moeder en mijn nonkel door de mist richting Hasselt.

Eerst een gezellige wandeling door de stad (waar het druk was maar niet TE druk), ne warme choco op een verwarmd terras, een kijkje nemen op de markt waar een hele mooie paardenmolen stond om dan iets te gaan eten in Café De Hertog in de Demerstraat.

hasselt02

hasselt01

Na een bezoekje aan Hasselt Winterland ging het dan richting Ethias Arena voor het Kerstgala concert van André Rieu en zijn Johann Strauss orkest. We hadden hem al drie keer eerder aan het werk gezien dus we wisten zo’n beetje wat we te verwachten hadden. En ja hoor, hij voldeed weer volledig aan onze verwachtingen.

Een bijna drie uur durende show met prachtige muziek en een behoorlijke dosis entertainment en humor. Enkele hoogtepunten : het eerbetoon aan Pavarotti met Nessun Dorma door de 3 tenoren van het orkest, Il Silencio gebracht door een dertienjarige Amsterdamse, Halleluja door het volledige orkest met alle zangers en zangeressen en als voorlaatste nummer Amazing Grace. Gelukkig was de mist volledig opgetrokken toen we terug richting Vorselaar reden.

hasselt04

Door onze daguitstap gisteren kon er niet gelopen worden. Dat heb ik dan maar vandaag ingehaald. Ik heb zelfs een nieuw soort training uitgevonden : de shoppingloop. Eerst naar Grobbendonk gelopen om nog één en ander te halen in de supermarkt (er is er uiteraard wel een supermarkt dichterbij maar ja, dan kwam ik niet aan mijn kilometers). Na het bezoekje aan de supermarkt terug richting Vorselaar gelopen. Met onder andere een liter brandspiritus in mijn tot rugzak omgevormde Camelbak had ik wel even schrik voor spontane ontbranding door een te hoge snelheid. Gelukkig kon ik het tempo laag genoeg houden 😉

In Vorselaar nog even naar de krantenwinkel voor de nieuwe P-magazine en nog zo’n Jommekesstrip die bij het Nieuwsblad werd verkocht voor 1 euro. Uiteindelijk stonden er bij thuiskomst 7km op de teller en 43:18 minuten gelopen (en niet spontaan in brand gevlogen !)

20081224 cijfers

Een gedachte over “Hasselt, Rieu en nieuwe training

 1. Patrick december 25, 2008 / 11:09 am

  of ik wordt een fervent schopping runner!!!!!!!
  Nog de beste wensen en loop ze…….
  grt
  Patrick

  Like

Reacties zijn gesloten.