Dag van het boek

Vanochtend al vroeg uit de veren. Ik moest immers de trein van 8u15 in Herentals hebben. Bestemming ? In eerste instantie Antwerpen-Berchem om daar over te stappen op de trein naar Gent-Sint-Pieters. Op een “zondag-koopdag” is het nemen van een trein misschien niet de beste beslissing maar wel de goedkoopste. Bovendien geeft het me kans om nog wat bij te lezen. In Gent kon ik dan Tram 1 nemen om mijn eindbestemming te bereiken : Flander’s Expo.

Daar organiseerde de Centrale Boekhandel immers zijn laatste Boekenfestijn van dit jaar, een waar festijn voor de boekenliefhebber. Niet zo “chique” als de boekenbeurs in Antwerpen maar wel betaalbare boeken, vooral als je interesse hebt in Engelstalige boeken.

Deze keer heb ik me echter beperkt tot Nederlandstalige boeken :

  • – Intimi door Michael Lawson
  • – Het boek van licht en schaduw door Michael Gruber
  • – De Zwendelaar door Bjorn Stubbe
  • – Het geheim van Stalingrad door Joel N. Ross
  • – Michelangelo – een rusteloos leven door Antonio Forcellino

Daarnaast heb ik nog de ’t Kapoentje Trilogie van Marc Sleen gekocht. Dit album bevat 3 Neroverhalen (Het Rattenkasteel – De erfenis van Nero – De Blauwe Toekan) zoals ze destijds in 1950/1951 – in kleur ! – verschenen in ’t Kapoentje.

Tot slot kon ik nog een gratis boek meenemen maar de keuzemogelijkheden waren niet fameus. Ik heb gekozen voor “De jaarling – Jody en het hertenkalf”. Zelf kan ik er weinig mee doen maar het is weer een mooie tombolaprijs voor de Roparun.

En hoeveel heeft me dit alles gekost ? Zes boeken en een stripverhaal en ik was nog geen 40 euro armer. Een bezoek aan de FNAC, Standaard Boekhandel of eender welke boekenwinkel zou me waarschijnlijk veel meer kosten of veel minder boeken opleveren.

Interesse ? Neem eens een kijkje op hun website : http://www.boekenfestijn.com/

boekenfestijn