Goed of slecht voor de beurs ?

boeken’t Is weer begonnen … de jaarlijkse invasie van mensen met doorschijnende plastic zakken waarin in papier verpakte boeken zitten.

Inderdaad, de Boekenbeurs is vandaag van start gegaan en aangezien ons kantoorgebouw op een paar honderd meter van het bouwcentrum (alias Antwerp Expo) staat zie ik behoorlijk wat van die mensen lopen. Ook op de bussen, trams en treinen kom je trouwens die mensen tegen.

Of ik zelf naar de boekenbeurs ga ? Absoluut niet, daar ben ik al enkele jaren mee gestopt. Niet dat ik iets tegen boeken heb hoor, integendeel.Ik denk dat ik gemiddeld 2 boeken per maand koop.

Waarom ga ik dan niet naar de beurs ? Dat is vrij eenvoudig te verklaren, ’t is slecht voor mijn “geldbeurs”. Als je naar het Autosalon gaat en je koopt een auto dan krijg je de ene gratis optie bovenop de andere korting. Met andere woorden : op het autosalon kan je “zaakjes” doen.

Niet zo op de boekenbeurs echter. Nadat je een paar euro hebt moeten betalen om binnen te mogen moet je soms vechten om nog maar een boek te kunnen bekijken omdat er gewoon veel te veel volk is. Bovendien kosten de boeken daar minstens evenveel maar vaak nog meer dan in de gewone boekenwinkels (althans dat gevoel had ik de laatste jaren toch).

Kortom … voor mij hoeft de boekenbeurs niet. Dan ga ik veel liever naar het boekenfestijn . Daar kan je nog wel koopjes doen (vooral als je niets hebt tegen Engelstalige boeken. Dit weekend is het boekfestijn in het Beursgebouw in Eindhoven, eind november in de RAI in Amsterdam en dan eind december in Flanders Expo in Gent.