RIEVAULX ABBEY

Het trainingsschema voorzag voor vandaag een wisselloop van 8km (afwisselend 500m loslopen en 500m tegen 6:20 min/km). Al bij al is me dat redelijk goed gelukt zoals blijkt uit onderstaande cijfertjes.

20080626 cijfers

De rest van de dag werd besteed aan het verder bewerken van de vakantiefoto’s. Het derde hoogtepunt van mijn vakantie was RIEVAULX ABBEY. De ruïnes van deze abdij liggen in het North York Moors National Park. Om er vanuit mijn hotel te geraken moest ik via de A170 en de Sutton Bank door het nationale park. Sutton Bank is beklimming waar er op een dikke kilometer een hoogte verschil van 160 m wordt overbrugd met op bepaalde stukken een stijgingspercentage van 25%. Wagens met caravans zijn er verboden. Boven op de top is er een Visitor Centre. Enkele kilometers verder, in de buurt van Helsmley, ligt dan Rievaulx Abbey : één van de betere ruïnes. Bovendien had ik weer het geluk dat ik heel de abdij voor mij alleen had. Dat gebeurt nogal eens meer in Juni. Hieronder een paar sfeerbeeldjes.

Rievaulx 1

rievaulx 2