Het belang van details

Hoewel het nog een kleine twee weken wachten is op de Roparun, is hij toch bepalend voor bijna alles wat ik tegenwoordig doe.

’t Zijn vooral de kleine details waar ik dit weekend al mee bezig geweest ben :

 • – zijn alle batterijen van mijn fotocamera opgeladen ?
 • – heb ik voldoende geheugenkaartjes mee ?
 • – heb ik voldoende reservebatterijen voor allerlei verlichting mee ?
 • – waar liggen mijn reservebanden alweer ?

Verder heb ik bijvoorbeeld ook al de fietsvlaggen gemaakt (een collage van onze officiële nummer, het VIVIUM-logo en een paar Belgische vlaggen erbij). Die vlaggen worden dan gelamineerd zodat ze beschermd zijn tegen weer en wind.

fietsvlag

Ik ben ook nog altijd op zoek naar de beste route om van de start in Park La Courneuve naar de Avenue du 8 mai 1945, zo’n 10 km verder te geraken. Zoals al eerder gezegd mogen we immers niet met de kampeerwagens op het parcours. Neem dan toch een GPS mee zullen velen zeggen. Wel dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Probleem is dat de GPS in de buurt van Parijs nog al eens durft weg te vallen en dan ben je daar maar weinig mee.

Bij ons team was het zo erg dat ze pas na 22km terug op het parcours waren. Ondertussen was ik als fietser-kaartlezer onderweg met twee lopers die dus behoorlijk meer aan ’t lopen waren dan oorspronkelijk voorzien was; Sommige van de andere teams dachten dat we met z’n drieën de volledige weg naar Rotterdam zouden afleggen. Met een simpele wegenkaart hadden we dat waarschijnlijk kunnen voorkomen.

Jullie zien het, het zijn details maar zelfs het kleinste detail kan grote gevolgen hebben.

Een gedachte over “Het belang van details

 1. Gunther april 27, 2008 / 8:40 pm

  Luc,

  vergeet vooral je eigen reserve-batterijen niet ! ;-);-);-)

  Gunther

  Like

Reacties zijn gesloten.