Snel of Lang ?

Bugs%20Bunny%20Mad%20Dash.jpgSinds ik na de Roparun na enkele maanden van quasi inactiviteit terug ben beginnen lopen heb ik de smaak toch echt terug te pakken. En dat betekent dat er op donderdag gelopen wordt en bij voorkeur ’s ochtends vroeg wanneer de meeste mensen nog slapen. Ik was wel wat later dan normaal maar dat lag uiteraard aan de werkzaamheden op de E313.

Vandaag heb ik gekozen voor een “stadsroute”. Ik ben vertrokken richting station Antwerpen Zuid en daar nam ik dan het ringfietspad tot aan de Jan Van Rijswijcklaan. In plaats van dan via de Vogelzanglaan naar één van de parken te lopen ben ik de Van Rijswijcklaan blijven volgen tot aan het einde. Daar wou ik dan linksaf slaan om over de Bevrijdingstunnel langs het Park Den Brandt te lopen maar door de werken ging dat helaas niet. Er zat dus niets anders op dan via de Jan de Voslei terug te lopen. Uiteindelijk had 5,40 km op de Garmin staan in een tijd van 35:40.

Ik weet nu niet echt hoe het verder moet. Probeer ik de snelheid te verhogen of probeer ik de afstanden te verlengen ?

Ik zou ook wel eens graag een 5km op 30 minuten lopen maar mijn huidige tempo (9km/u) bevalt me best. Ik heb het nooit echt voor snelheid gehad, ook niet toen ik vroeger nog wielertoerist was (voor de auto maak ik graag een uitzondering maar alleen als het veilig kan).

lopen20110804.jpg

2 gedachtes over “Snel of Lang ?

 1. Patrick augustus 4, 2011 / 9:30 pm

  Hoi Luc,
  Als ik mocht kiezen dan koos ik voor lang. Ik denk dat het minder belastend is. Op snelheid trainen is moeilijker vermoed ik.
  Groeten, Patrick

  Like

 2. Caroline augustus 4, 2011 / 11:01 pm

  Het is maar wat je het meeste aanspreekt. mij lijkt een beetje afwisseling wel leuk, dat houdt het plezierig…

  Like

Reacties zijn gesloten.